Lukemailmoitus

VESIMITTARIN LUKU

Vesimittari mittaa kiinteistön kulutuksen. Vesimittaria kannattaa seurata ainakin laskutuskuukauden lopussa ja verrata vesimittarin lukemaa vesilaskun arvioituun lukemaan. Samalla on hyvä tarkastella ettei mittari pyöri, kun kiinteistön vesipisteet ovat suljettuna. Näin voidaan havaita mahdolliset putkistojen ja vesipisteiden vuodot.

Vesitili-palvelussa asiakas voi antaa vesimittarin lukeman ja seurata omaa vedenkulutusta. Vesitilin löydät myös osoitteesta www.vesitili.fi/liminka, tai painamalla sivun oikeassa reunassa olevaa kohtaa VESITILI-LIMINKA.

Jos mittaria ei pääse lukemaan suoralla näköyhteydellä voi mittarin näytöstä ottaa valokuvan esim. kamerakännykällä. Mikäli kuluttaja ei pysty itse lukemaan mittariaan, hänen tulee ilmoittaa asiasta vesihuoltolaitokselle.

Vesitili- palvelun käyttöä varten tarvitset vesilaskustasi seuraavat tiedot:

1) Käyttöpaikan numero
2) Vesimittarin numero tai asiakasnumero

Vesimittarilukema ilmoitetaan täysinä kuutiometreinä (m3). Vesimittarissa olevat mustat lukemat tai mustalla pohjalla olevat lukemat ilmoitetaan ne ovat täysiä kuutioita, litrat näkyvät punaisella lukemalla, punaisia lukemia ei tarvitse ilmoittaa. Jos lukeman ilmoittamisessa on epäselvyyttä voit ilmoittaa kokonumerosarjan etunollineen.

Lomakkeen alapuolella näet vesimittarin lukuesimerkkejä. Vesimittarin lukema ilmoitetaan ilman välimerkkejä. Huomaa että mustalla olevat täydet kuutiolukemat ilmoitetaan. Esimerkin mittarit ovat 5-numeroisia, mutta mittareita on myös 4-numeroisia.

TIETOA VESILASKUTUKSESTA

Laskutamme käyttö- ja perusmaksut 6 kertaa vuodessa. Laskutusjaksot ovat: 1.1 – 28.2, 1.3 – 30.4, 1.5 – 30.6, 1.7 – 31.8, 1.9 – 31.10 ja 1.11 – 31.12. Joulu-, helmi-, huhti-, kesä- ja elokuun lopussa erääntyvät laskut ovat edellisen vuoden vedenkulutukseen perustuvia arviolaskuja ja mittarien lukuun perustuva tasauslaskutus suoritetaan lokakuun lopussa.

Etäluettavien mittareiden laskut lähetetään joka kuukausi ajantasaisesti tasauslaskuna ja kuukauden perusmaksut. Jos mittari pysähtyy, niin kulutus laskutetaan arviolla edellisten kuukausien kulutuksen perusteella.

SÄHKÖINEN LASKUKOPIO TAI SÄHKÖINEN JAKELU

Lähetämme laskut Osuuspankin tulostuspalvelun kautta. Halutessasi voit vaihtaa laskun e-laskuksi ja ottaa käyttöön automaattimaksatuksen omassa verkkopankissasi.

VESIMITTARIN LUKUESIMERKKEJÄ